Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
DSC_5200
Jonas Eklundh
Skaparen av Borta Bra! Har alltid velat ha ett ställe där man kan dela med sig av sina äventyr!
weblog

Weblog

14
maj
2012

Teneriffa

12:44 2502, Inga kommentarer
Vi var en vecka på Teneriffa och det var härligt. Vi åkte den 26 februari och kom hem den 4 mars. Det var mycket bra väder hela tiden. En kompis var där ett par veckor innan och rapporterade att det hade regnat, men för oss var det mellan 22-25 grader varmt hela tiden. Mycket trevligt!

Hotellet

Vi bodde på ett Blue Village-hotell som heter Riu Buena Vista. Vi är väldigt nöjda med hotellet. Det var All Inclusive vilket betyder att all mat och dryck ingår. Och sen har dom saker som Bamseklubben och sådant för barnen. Våra barn är lite för gamla för sådant men så länge man struntade i sådana aktiviteter så var inte "familjeaspekten" av hotellet störande på något vis. Maten var väldigt god med stora buffébord med massor av god mat och tillbehör. Vi hade varannan dag nyttig och varannan onyttig så inte barnen åt pannkakor varje dag.

Hyrbil

Vi tycker om att upptäcka och gillar inte att vara fast på ett ställe (även om det är full möjligt med All Inclusive) så hyrbil var givet. Vi fick en liten Seat Leon med kanske tolv hästkrafter men det räckte gott åt oss. Den tog oss över bergen till norra sidan av ön (efter lite villovägar och återvändsgränder - gps:en var inte alltid kompis med verkligheten). Där fann vi Garachico, en liten handelsstad med små mysiga gränder och kullerstensgator.

Stränderna

Första dagen vi hade bilen så packade vi väskorna och skulle ut på strandjakt. Lättare sagt än gjort! Det visade sig att Teneriffa inte har så mycket fina stränder. Det är en väldigt bergig ö och det mesta längs kusten är höga klippor eller grusiga släntar. Vi valde bort Playa Las Americas eftersom det var sjukt mycket turister där. Jakten slutade inget bra och ingen bra strand hittades. Vi frågade i receptionen på hotellet om strand och dom tipsade om El Duque som ligger i norra änden av Playa Las Americas, och när vi väl kom dit var vi nöjda. Vi åkte till och med dit en gång till och andra gången var det underbara vågor. Vi var även till Playa Las Teresitas på norra Teneriffa, en strand med importerad sand. Där blåste det tyvärr på tok för mycket, men stora vågbrytare såg till att det inte fanns tillstymmelse till vågor.

Naturen

Teneriffa är, som alla Kanarieöarna, en vulkanö. Den har vulkanen Teide som ligger mitt i ön med stora bergformationer runt den. Det är endast nära kusten det finns någon ordentlig bebyggelse men ön är så pass stor så den känns inte ödslig på grund av det. Teneriffa sägs vara den grönaste ön, och jämfört med Fuerteventura så är skillnaden stor. Palmer finns det gott om, och åker man över bergen så finns det till och med skog.
En mycket trevlig semester!