Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

13
jan
2013

Yasuragi

19:47 2786, 2 kommentarer
Jag satt med mina funderingar och lät den varma källans heta vatten omsluta mig, värma mig utifrån och in. Mina spända muskler i nacken slappnade långsamt av. Jag lutade huvudet bakåt, tittade upp i trätaket och kände att kanske är det det här stället som får bli mitt lugna rum att gå till i tanken när vardagen drar i mig för mycket?
Yasuragi på Hasseludden är en oas både för mig själv och för mig och min man tillsammans. Samtidigt som jag får tid för eftertanke när jag tillbringar tid i det tysta tvagningsrummet så får jag tid tillsammans med min man.
Maten är alltid spännande. Det är inte alltid jag ens förstår vad det är jag beställer från menyn. Första kvällen åt vi på Teppanyaki vilket är en upplevelse. En kock står vid bordet som är placerat runt en stekhäll. Han förklarar vad som kommer att serveras under kvällen och samtidigt som det är en skicklig kock är han lite av en show hela han. Han släcker ner och flamberar så elden flammar upp. Förrätt, mellanrätt, huvudrätt och efterrätt följer varandra medan han berättar om sin resa i Japan.
Dag två äter vi lunch och senare även middag på restaurang Tokyo. Efterrätten jag tog vid middagen var fantastisk både att se och att äta. Chokladkräm med några bär och ett chokladflarn som dekoration.
Jag önskar jag hade ett foto att visa men vi hade lovat teknikförbud under denna helg.
Lördagen inleddes med den fantastiska frukostbuffén för att sedan övergå i total avslappning under en klassisk massage. Med ro i hela kroppen kunde jag därefter ta några långsamma längder i poolen utan minsta gnutta till stress. På kvällen provade vi de varma källorna utomhus omslutna av dimman som bildades då värmen från den heta källan mötte kvällsluftens kyla.
Avslappnade avslutades vår helg med ett löfte om att återkomma igen och igen och igen...