Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

Apollos hemsida kan man läsa:
Res till Naxos som är Kykladernas största ö, hit åker man båt från Santorini. Öns landskap är mycket varierande med höga berg med små byar och djupa gröna dalar. Det är en bördig och välmående ö som lever gott på sina rika naturtillgångar.
Vi är fem tjejer med lite olika viljor. De önskemål som kommit fram under våra diskussioner är följande:
  • Sol, hav, strand
  • God mat
  • Shopping
  • Något att se
  • Träning
  • Kunna umgås
På flera olika sidor läser jag att Naxos har Greklands bästa stränder. På Vagabonds hemsida läser jag vidare om stranden
Plaka, en av Medelhavets bästa stränder en halvmil söder om hamnstaden. Åtta kilometer ljusgul strand inramad av blågrönt hav, gräsbevuxna sanddyner, mjuka klippor, hotell, campingplatser, några traditionella tavernor och en dammig grusväg
I samma blog läser jag vidare om utomhusbion Cine Astra och om bergsbyn Filot där man kan starta sin vandring till toppen av det 1 001 meter höga berget Zeus.
kalimera.se kan man läsa att de flesta åker till Naxos för de härliga stränderna, de fina byarna och för att Naxos stad har så mycket att erbjuda i form av shopping, trevliga tavernor, kaféer och barer. Några väljer Naxos för att vandra i det vackra landskapet, medan vissa åker hit för att vindsurfa eller ta del av det historiska arvet.
Buss trafikerar i stort sett hela Naxos. Bil-, moped- och cykeluthyrare finns i Naxos stad och i alla större turistorter.
Något att tänka på är att flyget landar på Santorini och därifrån tar man färjan (rederiet Blue Stars, bluestarferries.com) över till Naxos vilket tar ca 2 timmar och kostar ca 160 kr enkel resa. Det finns även snabbåtar som kostar dubbelt så mycket och tar halva restiden.