Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

Jag vill hemskt gärna uppleva körsbärens vårblomning i Japan. Mängder av träd iklädda dessa vackra små vita och rosa blommor, blombladen som singlar ner som regn och alla människor som sitter under med picnic och njuter av dess skönhet. Jag vill vara där när det händer! Är det inte underbart att körbärsblomningen hyllas med en högtid, Hanami?! Hanami betyder på japanska, att beskåda blommor. Mindfulness som bara den. På Wikipedia kan man läsa att den kortlivade körsbärsblomman ses som en symbol för och påminnelse om det korta och vackra men förgängliga livet.
Det kliar i resenerven, men att sticka iväg till Japan kräver en del planering. Vårblomningen sker i slutet av mars, början på april, lite beroende på vart man åker i Japan. Därför började jag fundera över de andra årstiderna i Japan, hur är det då?
backpacking.se hittade jag en artikel om de japanska årstiderna och en del bra tips. Där står det att hösten är en ultimat tidpunkt att resa till Japan. Lönnträden färgas i höstens eldiga färger.
Det står vidare att Mount Takao eller Nikkō, är extra spektakulära. Efter att ha forskat vidare vet jag nu att Mount Takao ett naturreservat där det finns ett intressant tempel och bra vandringsmöjligheter. Högsta toppen ligger 599 meter över havet och erbjuder en utsikt över Tokyo och Mount Fuji. En vandring från botten till toppen tar ca 1,5 timma men man kan tydligen åka halvägs upp och slipper då undan med 45 minuter. Nära toppen finns templet där man ber bergsgudarna om lycka, vilket kanske behövs när man nu har vandringen nedför kvar. Ett tips är att besöka naturreservatet under vardagarna då det kan vara mycket folk på helgen.
Nikkô ligger ca 14 mil från Tokyo och är ett av de mest kända turistmålen i Japan och ligger bland bergen på ön Honshu. Helgedomar och tempel i Nikkô finns med på Unescos världsarvslista.
Kyoto kan också vara värt ett besök. Staden klarade sig allra bäst från andra världskrigets bombningar och därmed finns det flera välbevarade tempel här. För att bevara den historiska atmosfären i Kyoto är skyskrapor förbjudna i staden.