Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

Jag fick en del protester från mina vänner om det där med att vi aldrig rest tillsammans. Och självklart har de rätt. En del av oss har rest tillsammans. När Annika pluggade i Barcelona passade jag och Linda på att resa dit och hälsa på henne. Vi bodde hemma hos Annika i den lägenhet och delade med en eller var det två rumskompisar?
Barcelona är ett av våra förslag på resmål. Jag minns staden som riktigt häftig. Det blev ännu bättre då vi hade Annika som guide, hon hittade de ställen vi borde se. Jag har rotat igenom gamla album och hittat bilder från resan som jag scannat in i datorn.
Park Guëlle är en stor park ritad och konstruerad av arkitekten Gaudí. Parken är full av en massa mosaik. På Wikipedia kan man läsa att Gaudí anställde ett stort arbetslag som fick till uppgift att slå sönder kakelplattor, tallrikar och glas för att sedan sätta samman dem igen.
Gaudí har även skapat Sagrada Familia, en ännu ej färdigbyggd kyrka. Prototypen till denna började byggas redan 1882 och 1883 övertog Gaudí arbetet och ägnade resten av sitt liv åt detta enorma projekt. Kyrkan är inte färdigbyggd. Bygget bekostas endast av inträdesavgiften för att besöka kyrkan. En slutligt invigning av kyrkan ska ske senast 2030 enligt den senaste planen.
Åker vi till Barcelona är paella ett måste. När vi var där åt vi en jättegod sådan i hamnen. Tapas är också något som hör till en resa till Barcelona.
En kväll åkte vi till en enorm fontän som spelade både en klassisk variant och en poppigare sådan samtidigt som vattnet belystes i olika färger. Det var mycket pampigt.
La Rambla var en upplevelse med de levande statyerna. Hur orkar de stå stilla så länge?
Jag kan helt klart tänka mig att åka till Barcelona igen.