Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

26
mar
2013

London, dag 1

08:43 3451, Inga kommentarer
Intryck från dag 1 i London. Hamleys, en leksaksbutik i sju plan, är en trevlig butik att besöka med barn. Försäljarna är lekfulla och plötsligt kommer något svävande vid ditt huvud, ett flygplan, en helikopter eller en rymdfarkost. Någon trollar, någon blåser såpbubblor, flera demonstrationer av leksaker pågår. Emil gillade spelavdelningen med massor av nerfs och han var sugen på att köpa en airbazooka. Klurigt i resväskan. Leia föredrog avdelningen för gosedjur och förälskade sig i ett gosedjur lika stor som henne själv.
Trots att vi har köpt ett resekort som gäller för tåg, buss och tunnelbana så blir det en del promenader. Då får man göra roliga stopp och göra det tråkiga till ett äventyr. Men hur mycket pappa Jonas än hojtade om att jakten på den försvunna hattbutiken var det största äventyret av dem alla, så gick ingen av övriga familjemedlemmar på det. Vi hade tänkt att det skulle vara vår i London så med aningens för lite kläder huttrade vi oss fram gata upp och gata ner, tjoandes, här har du en hatt. Jonas var inte road av fyndet, en tjusig seglarhatt utan brätte. Han påstår att vi ska leta hatt igen. Weehooo, äventyr!!
Ripleys believe it or not skulle jag inte rekommendera. Underligheter och en del rent äckliga saker. Om man ändå känner sig tvingad att testa själv så finns det rabatter att ta del av. Till exempel när man tar tåget från flygplatsen i Standsted in till London, fick vi med oss en broschyr med rabatter.
Barnen ville åka dubbeldäckare så vi hoppade på och åkte en tur till Harrods. Jag tycker att stället är helt fascinerande. Man går ini ett rum fyllt av charkuterier, ostar osv för att i nästa rum mötas av parfymer med steril inredning. Rulltrappans omgivning är dekorerad i egyptisk stil. De säljer tekniska prylar dekorerade med äkta blingbling, varför? Men det är fascinerande. När barnen suckar får de en pralin och vi jagar rätt på leksaksavdelningen. Vi konstaterade dock att Hamleys var bättre, kanske för att vi var där först.
Idag besöker vi nog Science museum.