Hoppa direkt till innehåll
Borta Bra Hemma Bäst
_DSC9544
Tina Bolognini
Jag vill resa massor och uppleva, äventyra.
weblog

Weblog

Några sammanfattande tankar kring en Londonresa med barn. Det funkar! Trots långa dagar och en helt del promenader hade vi alla trevligt. En del saker underlättade dock. Att köpa buss-/tunnelbanekort var det bästa vi kunde ha gjort. Barn upp till 10 år åker gratis i vuxet sällskap. Tunnelbana går fort och smidigt. Det var dock fullt med folk och vi fick stå nästan varje gång. Lite klaustrofobiskt att befinna sig under jord så där också i längre stunder. Barnen gillade att åka dubbeldäckare och ville helst sitta längst upp och längst fram där man såg bra. En utmärkt plats för hittaleken som de roade sig med, "hitta en liten flicka med glasögon". Samtidigt som vi vilade trötta fötter fick vi sightseeing på väg till nästa mål. Och både bussar och tunnelbanan går hela tiden, vi väntade aldrig några längre stunder.
Jag tycker vi fick till en rätt bra blandning mellan sightseeing, Big Ben, Harrods, London Eye, China town och upplevelser, Ripleys believe it or not, Science museum, British museum och även shopping, Oxford street, Regent street, Carnaby street, Notting Hill. Ett måste för barnen måste jag nog säga är leksaksaffären Hamleys. Det är dock mycket folk, rätt hög volym beroende på vilda försäljare men klart värt ett besök. Harrods tyckte barnen var tråkigt men vi mutade dem med var sin pralin för jag tycker stället måste upplevas. Jag fascineras av utsmyckningen. Rulltrappeområdet är inredd i egyptisk stil. De båda museumet vi var på var gratis inträde. British museum hade en stor egyptisk avdelning med bland annat mumier. Våra barn har alltid gillat att gå på museum.
Mat då? Frukosten ingick på vårt hotell men en kontinental frukost innebär ofta rostat bröd, marmelad, ägg, te. Det fanns flingor och youghurt också. På restaurangen på British museum åt barnen gratis (smörgås, frukt, grönsaker, dryck, godsak) i sällskap av betalande vuxen. Vi testade McDonald's men Leia ryckte inte att sötsur sås smakade som hemma. Den bästa restaurangen var Yo Sushi på Kings Cross station. Emil ville jättegärna äta på en restaurang med rullande band som maten kommer på. Vi letade igenom China Town utan tur så till slut valde vi stationens restaurang vilket överraskade positivt. Sonen åt sushi som aldrig förr. Tänk vad ett rullande band kan göra! Man bör dock tänka på att man betalar för det man plockar på sig. Det är lätt att plocka på sig en del när det rullar så fint emot en.
Pauser tog vi oftast på Starbucks där pappa Jonas tankade upp med koffein (jag också) och barnen fick choklad. Vi var rätt duktiga på att försöka hålla oss ifrån alltför mycket onyttigt vilket annars är lätt hänt på semester. Vi tog dock en varm choklad med grädde OCH marsmallows vid London Eye. Det var kallt hela resan så det var skönt att värma sig med varm dryck.
Sammanfattningsvis var det kallt men en aktiv och rolig semester där vi hann med mycket. Alla är nöjda med resan.